Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός μιας επιχείρησης οφείλει να είναι αλληλένδετος με την κοινωνική ευαισθησία και την προσφορά

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί έναν δυναμικό τομέα δραστηριότητας της UTC, λειτουργώντας ως βασικό όχημα θετικής επίδρασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Για τη UTC, οι πράξεις αλληλεγγύης είναι στρατηγική επιλογή και η συμβολή της στην επίλυση κοινωνικών θεμάτων, μετριέται με πράξεις. Ειδικότερα:

Εξέχουσα σημασία στο κοινωνικό έργο της εταιρείας έχει το πρόγραμμα «Με οδηγό την αλληλεγγύη» που υλοποιεί από το 2021, το οποίο την τρέχουσα περίοδο στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Ως διακεκριμένος χορηγός, η UTC, το 2023, συνέβαλε στους σκοπούς του Greece Race for the Cure, του μεγαλύτερου θεσμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο. Επίσης, η UTC έχει δεσμευτεί να καλύψει και καθημερινές ανάγκες του Συλλόγου Άλμα Ζωής, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.  

Τα προηγούμενα χρόνια, η UTC έχει σταθεί δίπλα και στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα παιδιών και νέων, που φιλοξενούνται στα φιλανθρωπικά ιδρύματα «Παιδικά Χωριά SOS» και «Κιβωτός του Κόσμου».  Σκοπός, ήταν να καλύψει κάποιες ανάγκες που θα διευκόλυναν την καθημερινότητά τους, όπως η σίτιση, η θέρμανση και η μεταφορά των παιδιών.

Για ένα χρόνο ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα για το πρωινό και για το μεσημεριανό γεύμα όλων των παιδιών στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, καθώς και τα έξοδα που αφορούν το πετρέλαιο θέρμανσής τους. 

Στην Κιβωτό του Κόσμου, η UTC φρόντισε να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης. Ειδικότερα, η εταιρεία δώρισε ένα καινούργιο ΙΧ αυτοκίνητο για να διευκολύνει τη μεταφορά των παιδιών σε εξωσχολικές δραστηριότητες, στο γιατρό ή όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο, ενώ παρέδωσε κι ένα καινούργιο όχημα εννέα θέσεων τύπου βαν, διευκολύνοντας ακόμα πιο πολύ τις ομαδικές μετακινήσεις των παιδιών της Κιβωτού. Επιπλέον, η UTC έχει χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση πέντε σπιτιών στη Δομή της Χίου, με σκοπό τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων από την Ουκρανία. 

Η UTC βραβεύτηκε το 2022 από τον Εθελοντικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρα και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» για την αμέριστη βοήθειά της και την πολύτιμη προσφορά της στο μακροχρόνιο έργο του Οργανισμού. Το βραβείο «Ευγνωμοσύνης» παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Μίχος.