1 Μαρτίου 2021
Ηγετική Παρουσία Της UTC Και Στην Πανδημία - BNB DAILY

Η μεταφορική UTC, ο leader στην αγορά της μεταφοράς νωπών αλιευμάτων και τροφίμων, ήταν πρώτη για μία ακόμα χρονιά.

Το 2020, αν και η πανδημία δυσχέρανε το έργο των μεταφορικών εταιρειών και την αεροπορική μεταφορά ιδιαιτέρως, η UTC, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΙΑΤΑ ήταν στην πρώτη θέση μεταξύ των 10 πρώτων μεταφορικών εταιρειών, μέλη της ΙΑΤΑ, στην Ελλάδα.

Ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο κλάδο είναι ιδιαίτερα σκληρός. Το μέγεθος του ανταγωνισμού γίνεται φανερό από το ότι ο βασικός ανταγωνιστής της Ελλάδας στην εξαγωγή νωπών αλιευμάτων, τομέα ισχυρής εξειδίκευσης της UTC, είναι η Τουρκία, η οποία διαθέτει ένα πολύ ισχυρό όπλο, την Turkish Airlines, η οποία την καθιστά πανίσχυρη, αν και με σχεδόν αθέμιτο τρόπο.

Αντιθέτως, οι μεταφορές από την Ελλάδα, επειδή δεν υπάρχει εθνική αεροπορική εταιρεία αντίστοιχης δυναμικής, γίνονται με στάσεις σε ενδιάμεσους σταθμούς, παράγων που αυξάνει τους χρόνους και τα κόστη.

Παρ’ όλα αυτά, η UTC συνεχίζει να προσφέρει έργο υψηλής προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες της. Αποτελεί ένα σπουδαίο όπλο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας μας. Ισχυρό παράδειγμα αποτελεί το ότι μεταφέρει το 99% των νωπών αλιευμάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. H εταιρία ιδρύθηκε το 2004 από ένα επιτελείο στελεχών καταξιωμένων στο χώρο της μεταφοράς ευπαθών εμπορευμάτων με εξειδικευμένη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία καθώς δραστηριοποιούνται ειδικά στα αλιεύματα από το 1989.

Ένας κλάδος ιδιαίτερα σημαντικός για την ελληνική επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια, αυτός της ιχθυοκαλλιέργειας, έχει έναν πολύτιμο σύμμαχο: μία εξαιρετικά ανταγωνιστική εταιρία που με συνέπεια, υπευθυνότητα, τεχνογνωσία και σκληρή δουλειά, κάνει τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να ελληνικά νωπά αλιεύματα και τρόφιμα να βρεθούν στα πέρατα της γης.

Αναημοσιεύτηκε από την BNB Daily στις 11/2/2021