Γι’ αυτό, ύστερα από σχεδόν δύο δεκαετίες ανάπτυξης και καταξίωσης στον χώρο των μεταφορών, πορεύεται «Με οδηγό την αλληλεγγύη», ένα νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, το οποίο εστιάζει στην προσφορά σε παιδιά που έχουν αυξημένη ανάγκη για φροντίδα. Το πρόγραμμα σε πρώτο στάδιο συνδέεται με δύο οργανισμούς πλήρως αφιερωμένους στα παιδιά:
Ο προσανατολισμός του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας της UTC στα παιδιά εκφράζει όχι μόνο τη δεδομένη ευαισθησία της, αλλά και την ανάγκη οι κοινωνίες και το επιχειρείν να εστιάζουν την προσοχή τους σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για θαλπωρή και φροντίδα.
Άλλωστε και για την εταιρεία οι δυσκολίες αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο. Το αποδεικνύει από το 2004, οπότε ιδρύθηκε από ένα επιτελείο στελεχών καταξιωμένων στο χώρο της μεταφοράς ευπαθών εμπορευμάτων με εξειδικευμένη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία, τα οποία δραστηριοποιούνται ειδικά στα αλιεύματα από το 1989.
Έκτοτε η UTC έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε ένα σπουδαίο όπλο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας μας, καθώς δραστηριοποιείται και διακρίνεται σε 11 διαφορετικούς τομείς μεταφορών σε όλα τα στάδιά τους μεταφέροντας τα προϊόντα εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε 18 διαφορετικούς κλάδους και σε 10 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, ΗΑΕ, Ιαπωνία, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ).
Με έδρα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα συνεργαζόμενη με όλες τις αεροπορικές εταιρείες όλες τις ημέρες του χρόνου, όλο το 24ωρο, εξασφαλίζοντας στους πελάτες της τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους (ευαίσθητα, ευπαθή και πολύτιμα) με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Παρά τον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, η UTC έχει καταφέρει να μεταφέρει το 99% των νωπών αλιευμάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.
Οι οικονομικές επιδόσεις και ο ηγετικός της ρόλος τη δεκαετία 2010-2020 επιβραβεύτηκαν τον Ιούλιο του 2021, όταν συμπεριελήφθη στους Greek Business Champions της Δεκαετίας (επιχειρήσεις που αύξησαν ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη προ φόρων πάνω από 50% στην οικονομική χρήση του 2019 σε σύγκριση με εκείνη του 2010) από την Direction Business Network.
Η εταιρεία, ακόμη και μετά την έναρξη της πανδημίας της Covid-19, παρά το εξαιρετικά δυσμενές εγχώριο και διεθνές περιβάλλον, βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των 10 πρώτων μεταφορικών εταιρειών – μελών της ΙΑΤΑ στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι η εξωστρέφεια, η καινοτομία, ο σεβασμός στον πελάτη, η σωστή οργάνωση, η προσήλωση και η ευελιξία μπορούν να αποτελέσουν την απάντηση σε κάθε πρόκληση.
Πηγή: Capital.gr